De 3 e-mailuitdagingen voor de zorg

Nederland heeft meer dan 100.000 zorgaanbieders die talloze patiënten bedienen en met allerlei zorgpartners samenwerken. Binnen de zorgsector wordt dan ook veel privacygevoelige data uitgewisseld. Een groot deel daarvan gaat via e-mail. Goede beveiliging hiervan is dan ook een noodzaak. En daar helpt Bastion 365 bij.

Sterke e-mailbeveiliging is hard nodig

Die gevoelige gegevens moeten dan ook maximaal beschermd worden. De privacy van de patiënten en medewerkers is nu eenmaal van vitaal belang. Ten eerste omdat het bij wet geregeld is via de AVG. Ten tweede omdat het vertrouwen in uw instelling door patiënten, medewerkers én zorgpartners fikse deuken kan oplopen als er datalekken zijn.

Zorginstellingen zijn gewilde doelwitten

Kwaadwillenden weten dat er veel gevoelige data in zorginstellingen omgaat en handelen ernaar. Met die wetenschap is het eenvoudig om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Oplossingen om veiliger te mailen, bestanden te delen én meer controle over uw mailflows te krijgen is dan een logische stap in dit proces.

Geen geduld voor gebruiksonvriendelijke software

De meeste veilig mailen producten werken via plugins en dubbel inloggen. Dat maakt implementatietrajecten lang, lastig en kostbaar. Dan hebben we het nog niet over het dagelijks gebruik door werknemers. Die hebben het al druk genoeg en zitten niet te wachten op extra handelingen.

Hoe Bastion 365 de zorg helpt

Dankzij veilig mailen en veilig bestanden delen helpt Bastion 365 u om uw privacygevoelige gegevens veel beter te beschermen. Geruststellend voor uw patiënten, medewerkers en partners. Verder helpt het u te voldoen aan relevante wet- en regelgeving zoals de AVG en NTA 7516.

De snelle implementatie van Bastion 365 op Microsoft 365 maakt het leven van uw IT’ers, gebruikers en budgethouders veel makkelijker. Ga snel aan de slag zonder ingewikkelde maatwerktrajecten of verplichte gebruikerstrainingen. Want collega’s blijven werken, e-mailen en bestanden delen via Microsoft 365 – zonder extra handelingen.

Benieuwd of het voor uw zorginstelling werkt?

Neem contact op voor een demo om te zien hoe eenvoudig Bastion 365 te implementeren en onderhouden is.

Case

Starke Re-integratie & Personeelsdiensten mailt veilig met Bastion 365

“Na de heldere uitleg over Bastion 365 werd al snel duidelijk dat Bastion 365 het laatste puzzelstukje was, wat nog miste in onze IT transformatie. Bastion 365 kon al onze vragen op het gebied van veilig e-mailen beantwoorden en bood voor alles een oplossing en dat zonder gedoe.”

Mark van den Berg

IT Support Specialist

Up to date and certified