De 3 e-mailuitdagingen voor de overheidssector

De overheidssector heeft nogal wat uitdagingen op het gebied van e-mailen. Zo werken organisaties binnen de overheid en semi-overheid dagelijks met veel privacygevoelige gegevens. Daardoor zijn ze automatisch doelwit voor kwaadwillenden. Bovendien heeft deze sector een voorbeeldfunctie als het gaat om het voldoen aan wet- en regelgeving. En daar helpt Bastion 365 bij.

Overheidsorganisaties trekken kwaadwillenden aan

Er gaan nu eenmaal dagelijks veel privacygevoelige gegevens in rond. Kwaadwillenden weten dat en hebben er veel voor over om gegevens buit te maken. Met die wetenschap is het eenvoudig om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Oplossingen implementeren om veiliger te mailen, bestanden te delen én meer controle over uw mailflows te krijgen is dan een logische stap in dit proces.

Voldoen aan strenge wet- en regelgeving

Of het nu gaat om de AVG of de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) – het is zaak dat u hieraan voldoet. U heeft een voorbeeldfunctie als overheidsorganisatie. Dat staat of valt met vertrouwen. Met veilig mailen en bestanden delen zorgt u ervoor dat u een voorbeeld stelt. Eentje die doet volgen.

Ellenlange maatwerktrajecten die vooral over budget gaan

Het lokaal implementeren van veel veilig mailen producten gaat meestal via plugins en lokale installaties. Dat zorgt vaak voor ellenlange maatwerktrajecten voor producten die erg onderhoudsintensief en gebruiksonvriendelijk zijn. Dat gaat al snel over budget en komt met veel (kostbare) gebruikerstrainingen.

Hoe Bastion 365 de overheidssector helpt

Dankzij veilig mailen en veilig bestanden delen helpt Bastion 365 u om de gevoelige gegevens van burgers veel beter te beschermen. Hiermee houdt u kwaadwillenden buiten de deur, voldoet u aan alle relevante wet- en regelgeving en zet u een goed voorbeeld voor de rest van het land. Het zorgt ook voor meer vertrouwen in uw organisatie door burgers.

De snelle implementatie van Bastion 365 in de cloud op uw eigen Micrsoft 365 omgeving maakt het leven van uw IT’ers, gebruikers en budgethouders veel makkelijker. Ga snel aan de slag zonder ingewikkelde maatwerktrajecten of verplichte gebruikerstrainingen. Want collega’s blijven werken, e-mailen en bestanden delen via Microsoft 365 – zonder extra handelingen.

Benieuwd of het voor uw overheidsorganisatie werkt?

Neem contact op voor een demo om te zien hoe eenvoudig Bastion 365 te implementeren en onderhouden is.

Case

Veilig Mailen: GGz Breburg kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft 365

Wij vinden het heel belangrijk dat wij als GGz Breburg veilig en zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie. Wij maken hiervoor ‘onder de motorkap’ gebruik van Bastion 365. Met Bastion 365 beschikken wij over een gecertificeerd, interoperabel én gebruikersvriendelijke oplossing voor veilig e-mailen volgens NTA 7516.

Danny Bakx

ICT Manager​

Up to date and certified