De 3 e-mailuitdagingen voor de juridische sector

Steeds meer partijen binnen de juridische sector verplichten veilig mailen voor hun communicatie. Dat is logisch aangezien er veel gevoelige gegevens worden uitgewisseld. Denk aan advocatenkantoren en de rechtspraak die gegevens met elkaar uitwisselen over rechtszaken. Dat moet beveiligd. En daar helpt Bastion 365 bij.

Voldoen aan verplicht veilig mailen

Veilig mailen uitrollen binnen een sector als de juridische is een uitdaging. Zo zijn veel gebruikers andere communicatiemethodes gewend en komt veilig mailen in de regel met plugins die ook nog eens lokaal geïnstalleerd moeten worden. Daar komt dubbel inloggen bovenop. Dat is nogal een disruptie voor alledaags gebruik.

Lange implementatietrajecten en gebruikerstrainingen

Het lokaal implementeren van plugins zorgt voor lange trajecten. Om nog maar te zwijgen over de trainingen om veilig mailen te gebruiken. Dat moet goed gebeuren dus daar bent u als gemiddelde organisatie in de juridische sector ook veel tijd aan kwijt. Hoe ingewikkelder de oplossing, hoe groter de kans dat medewerkers – ondanks de risico’s – communicatiemethodes gaan gebruiken die makkelijker voor ze zijn.

Testen met de keten

In de juridische sector zijn uiteenlopende IT-omgevingen te vinden. Vandaar dat het testen van veilig mailen met de rest van de keten op dit moment nog weleens een uitdaging is. Dat vraagt om een implementatiepartner met veel expertise, flexibiliteit en snelheid van werken.

Hoe Bastion 365 de juridische sector helpt

Dankzij veilig mailen en veilig bestanden delen helpt Bastion 365 u om uw gevoelige gegevens veel beter te beschermen. Het helpt u te voldoen aan de communicatie-eisen van andere organisaties in de keten, bovenop wet- en regelgeving als de AVG.

Bastion 365 komt niet met plugins of dubbel inloggen. Het is snel te implementeren in de cloud en integreert volledig met de rest van Microsoft 365. Dat maakt het leven van uw IT’ers, gebruikers en budgethouders veel makkelijker.

Er zijn geen verplichte gebruikerstrainingen nodig. Want collega’s blijven werken, e-mailen en bestanden delen via Microsoft 365 – zonder extra in te loggen. Bovendien staan de experts van Bastion 365 voor u klaar. Snel schakelen en flexibel opereren is onze kracht.

veilig mailen juridische sector

Benieuwd of het voor uw juridische organisatie werkt?

Neem contact op voor een demo om te zien hoe eenvoudig Bastion 365 te implementeren en onderhouden is.

Case

Advocatenkantoor AKD kiest voor veilig mailen met Bastion 365

“Het team van Bastion 365 wist ons precies te vertellen hoe veilig mailen in elkaar steekt. We merkten tegelijkertijd dat er bij Bastion 365 de WIL is om alles goed te regelen én – belangrijker – snel aan te passen als dat nodig is.”

Joost Reynvaan

Head of ICT

Up to date and certified