Blog

Veilig mailen voor de zorg met Microsoft 365

Veilig mailen voor de zorg met Microsoft 365

Tags:

In de zorg werken circa 1,25 miljoen zorgmedewerkers in diverse functies binnen diverse zorggebieden. Veel taken betreffen administratieve werkzaamheden waardoor veel kostbare tijd verloren gaat. Tijd die er in de zorg niet is. Zorgverleners willen doen waar zij goed in zijn. Zorg bieden met volle overgave en ongekende inzet. Een belangrijke taak is het zorgvuldig delen van gevoelige informatie van cliënten en patiënten. De NTA 7516 norm voor de zorg geeft aan waaraan moet worden voldaan om deze informatie veilig te delen.

Samenwerking

Om de zorgsector, en organisaties die samenwerken met de zorg, hierin goed te ondersteunen bieden verschillende leveranciers oplossingen aan voor veilig mailen. Binnen de NTA 7516 norm is gesteld dat leveranciers interoperabel moeten zijn. Dit houdt in dat de verzender en ontvanger beiden moeten voldoen aan de NTA 7516 zodat berichten zonder enige hinder kunnen worden uitgewisseld. Het is daarom belangrijk dat het zorgnetwerk en betrokken instanties samenwerken met leveranciers die aan deze NTA 7516 voldoen.

Samen maken we het werk van de zorg makkelijker en veilig

Veilig mailen met Microsoft 365

Veel zorgorganisaties werken inmiddels met Microsoft 365 voor het versturen van e-mails. Microsoft biedt versleuteld versturen, maar daarmee voldoet het nog niet aan de NTA 7516 norm. Door Bastion 365 toe te voegen aan je Microsoft 365 omgeving, voldoet u zonder moeite aan de NTA 7516 norm. Bastion 365 is NTA 7516 gecertificeerd en is eenvoudig te koppelen aan uw Microsoft 365 mailserver en werkt 24/7. Het gemak van Bastion is dat er geen plug-ins nodig zijn, geen extra mailserver en geen trainingen voor de gebruikers. Berichten met vertrouwelijke medische informatie worden direct en automatisch gefilterd door Microsoft 365 en verzonden middels een beveiligde verbinding via Bastion 365. Bastion 365 werkt met alle versies van Outlook en is beschikbaar op elk mobiel apparaat.

Gebruiksvriendelijk

Bastion 365 is makkelijk te koppelen aan uw Microsoft 365 zodat u en uw medewerkers direct aan de slag kunnen met veilig e-mailen. Zo bespaart u tijd en maken we het werk van de zorg een beetje makkelijker en veilig.

Meer weten?

Bel vrijblijvend voor meer informatie, demo of proeflicentie naar 070-301 51 00 of vul het contactformulier in.

Meer blogs

5 minuten

Pluginloos veilig mailen uitkomst voor advocatuur en zorg

5 minuten

Samenwerking tussen Bastion 365 en MainPort: Veilig Mailen in Microsoft 365, Naadloos Geïmplementeerd

5 minuten

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life, met ondersteuning van Bastion 365 voor veilig mailen en delen