Blog

Veilig mailen en bestanden delen met Bastion 365 zonder plug-ins?

Veilig mailen en bestanden delen met Bastion 365 zonder plug-ins?

Tags:

Willem
gebruikvriendelijke mailen

Bastion 365 – de meest gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig mailen binnen de zorg, overheid en juridische sector

Het is een vraag die we zo vaak krijgen. Wat maakt Bastion 365 zo uniek in de zee van aanbieders van dit type integratie? Het korte antwoord? Onze gebruikers hoeven geen plug-ins te gebruiken om veilig te mailen en bestanden te delen met Microsoft 365. Hoe het precies te werk gaat leggen we hier uit.

Lijken alle aanbieders op elkaar?

Laten we even een stapje terug doen. Bij de zoektocht naar de ideale oplossing voor veilig mailen zien we veel organisaties in de valkuil vallen van alle aanbieders over één kam scheren. Ten eerste zijn ze allemaal gebaseerd op dezelfde Nederlands Technische Afspraak 7516 (NTA 7516 van de NEN). Ten tweede moeten ze allemaal mail en bestanden van elkaar kunnen ontvangen. Conclusie: ze lijken allemaal op elkaar. Dat is totaal niet het geval.

Wat maakt het plug-inloze Bastion 365 zo bijzonder?

In het geval van Bastion 365 onderscheiden we ons door geen plug-ins nodig te hebben voor een integratie met Microsoft 365. We hebben onze integratie zo ontworpen dat het integratiepunt ligt in de achterliggende mailserver Microsoft Exchange Online en niet op de werkplek zelf of in Outlook. Dit betekent geen gedoe met werkstationbeheer en geen tijdrovende lokale installaties. Bovendien werkt het op alle devices én zelfs via Outlook Web Access. Na één remote sessie draait alles.

Bastion 365 is veel gebruiksvriendelijker

Waar andere systemen gebruikers vaak verplichten om twee keer in te loggen, zorgt Bastion 365 ervoor dat het bij één keer blijft. Dat kan door de naadloze integratie met Active Directory, het gebruikersbeheer van Microsoft 365. Dat komt al met multi-factor authenticatie. Hierdoor loggen gebruikers op elk device in zoals ze gewend waren. Dat zorgt er tegelijkertijd voor dat er geen dubbel gebruikersbeheer nodig is. Dat scheelt nogal qua tijd en onderhoud. 

Bastion 365 laat bestanden flexibel opslaan

Er zijn nogal wat scenario’s als het gaat om bestanden veilig opslaan en delen. Daarom geven we gebruikers de flexibiliteit om zelf de opslaglocatie te kiezen. Wij kunnen het voor u managen of het kan binnen uw eigen Microsoft Storage-omgeving worden geïnstalleerd – maar net wat u wilt.

Bastion 365 geeft makkelijker toegang tot alle berichten en bestanden

Berichten worden opgeslagen binnen de eigen Microsoft Exchange Online omgeving, dus ze staan netjes in de Outlook inbox van de gebruikers. Hierdoor zijn alle berichten altijd beschikbaar en eenvoudig te doorzoeken – zelfs als een gebruiker offline is. De bestanden zijn ook altijd en overal beschikbaar via Microsoft Storage.

Bastion 365 laat gebruikers e-mails labelen en organiseren

Berichtenlabels worden geïmporteerd zodat iedereen ze kan blijven gebruiken zoals ze deden voor de integratie. Daar komt bij dat Bastion 365 ook zelf labels kan toepassen op basis van woordenlijsten, BSN nummers, herkenning van persoonlijke data, bijlages, herkenning ID’s, paspoorten en specifieke wensen van klanten zelf.

Bastion 365 heeft geen vendor lock-in

Verder zorgt Bastion 365 ervoor dat er geen sprake is van vendor lock-in. De berichten en bestanden blijven in de eigen omgevingen staan. Zet u Bastion 365 uit? Dan kunnen gebruikers verdergaan waar ze gebleven waren.

Bastion 365 geeft meer vertrouwen

Ontvangers kunnen zien dat berichten rechtstreeks van uw organisatie komen. Dankzij een eigen look & feel én eigen afzenderadressen. Zo hoeft u ontvangers niet te waarschuwen dat ze mogelijk berichten van een onbekende derde partij kunnen ontvangen. Bovendien staat veilig mailen altijd aan. Bij veel aanbieders staat veilig mail ontvangen standaard uit en wordt de dienst alleen gebruikt om e-mails te versturen.

Bastion 365 ondersteunt gedeelde én multi-functionele mailboxen

Ze worden ondersteund zonder dat u extra hoeft in te loggen. Bovendien maakt Bastion 365 het eenvoudig en veilig om zowel grote bestanden te versturen als te ontvangen. Dat scheelt nogal.

Bastion 365 biedt echte multi-factor authenticatie (MFA) aan

En dan hebben we het over echte MFA zoals via de Microsoft authenticator app. Daarnaast ondersteunen we authenticatie via sms.

Benieuwd of het voor uw organisatie werkt?

Neem contact op voor een demo om te zien hoe eenvoudig Bastion 365 te implementeren en onderhouden is.

Meer blogs

5 minuten

Pluginloos veilig mailen uitkomst voor advocatuur en zorg

5 minuten

Samenwerking tussen Bastion 365 en MainPort: Veilig Mailen in Microsoft 365, Naadloos Geïmplementeerd

5 minuten

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life, met ondersteuning van Bastion 365 voor veilig mailen en delen