Blog

Veilig e-mailen met Microsoft 365 via Bastion 365.

Veilig e-mailen met Microsoft 365 via Bastion 365.

Tags:

Willem
Banner van het blog

De wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (Wvggz) is op 1 januari 2020 in werking getreden. Dit betekent dat organisaties die vertrouwelijke (patiënten)informatie delen dit veilig moeten doen volgens de wettelijke kaders. Veilig samenwerken binnen deWvggz-keten waar vertrouwelijke informatie wordt uitgewisseld vraagt om grote zorgvuldigheid en een betrouwbaar communicatienetwerk.

Voor het beveiligd mailen is het belangrijk van we interoperabel kunnen samenwerken met de verschillende e-mailsystemen. Daarmee verzendt en ontvangt eenieder veilige mails vanuit hun eigen omgeving en zij zijn niet meer afhankelijk van de producten van een wederpartij. Alleen als een ontvanger geen beveiligde mail kan ontvangen dan geldt de twee-factor authenticatie, hierbij wordt de ontvanger naar een beveiligde server geleid om het bericht met een persoonlijke toegangscode op te halen. Interoperabiliteit is onderdeel van de nieuwe Nederlandse Technische Afspraak (NTA 7516) en is vanaf 20 mei 2020 van kracht gegaan.

Heb je vragen? Stel ze nu alvast aan info@bastion365.nl.

Meer blogs

5 minuten

Pluginloos veilig mailen uitkomst voor advocatuur en zorg

5 minuten

Samenwerking tussen Bastion 365 en MainPort: Veilig Mailen in Microsoft 365, Naadloos Geïmplementeerd

5 minuten

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life, met ondersteuning van Bastion 365 voor veilig mailen en delen