Ontvangers

Bastion 365 biedt ontvangers een veilige en gebruiksvriendelijke manier om samen te werken en toegang te krijgen tot beveiligde e-mails en bestanden. Duik in de wereld van veilige berichtenuitwisseling en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn.

Onderwerpen

Ontvangers: Samenwerken en toegang krijgen tot beveiligde inhoud met Bastion 365

Een veilig bericht ontvangen met Bastion 365

Bastion 365 wordt door organisaties gebruikt om veilig berichten en bestanden te versturen. Er zijn verschillende reden waarom zij dit doen:

  • Het bericht bevat privacygevoelige informatie en moet daarom op een beveiligde manier verstuurd worden.
  • De meegestuurde bestanden zijn groter dan via normale e-mail afgehandeld kan worden en daarom worden deze via een beveiligd kanaal verstuurd.
  • Uw gebruikte emailserver voldoet niet aan de hoogste beveiligingseisen en daarom worden berichten via Bastion 365 beveiligd verstuurd.

Het bericht en/of bestanden dat u ontvangen heeft via Bastion 365 zijn verstuurd door de organisatie welke als afzender in het bericht staan. Als u vragen over het bericht heeft kunt u bij deze organisatie terecht.

Hoe werkt het?

Wanneer u een bericht ontvangt via Bastion 365, krijgt u een e-mailnotificatie. U kunt het bericht openen op elk apparaat en met elke moderne browser, zoals Google Chrome, Microsoft Edge en Safari. Voordat u het bericht kunt openen, moet u een code invullen die u via sms ontvangt.

Voordat u de code via sms ontvangt kunt u het telefoonnummer controleren. Klopt uw telefoonnummer niet? Dan kunt u dit aangeven via de knop “Ik heb een ander telefoonnummer”. De verzender van het beveiligde bericht krijgt dan de mogelijkheid om dit aan te passen. Nadat dit is aangepast krijgt u een nieuwe notificatie via e-mail en kunt het nogmaals proberen. Na het valideren van de code, kunt u het bericht en de bijlagen bekijken en downloaden. U kunt ook reageren op het bericht en bijlagen meesturen, als de verzender dit heeft toegestaan.

Een Authenticator instellen

Als u regelmatig berichten ontvangt via Bastion 365, kunt u een Authenticator instellen. Dit is een app op uw smartphone die elke 30 seconden een nieuwe unieke code genereert. Dit is een veilig alternatief voor het ontvangen van sms-codes. U kunt uw bestaande Authenticator-app gebruiken of een nieuwe downloaden via de app store, de meest gebruikte zijn de Authenticator-app van Microsoft of Google.

  1. Klik binnen het beveiligde bericht op uw eigen e-mailadres en selecteer “Inlogmethoden”
  2. Klik vervolgens op “OTP-authenticator toevoegen”, dit opent het scherm om de authenticator toe te voegen.
  3. Ga op uw smartphone naar uw authenticator app en klik op toevoegen of het plus-teken (+).
  4. Scan de QR-code die zichtbaar is binnen het scherm om de authenticator toe te voegen.
  5. Als de scan succesvol is ziet u een 6-cijferige code die vult u in onder de QR-code en daarna klikt u op “verstuur”.

 

Na het toevoegen van de OTP-authenticator, kunt u deze voortaan kiezen bij het aanmelden.