Hoe werkt Bastion 365?

Bastion 365 is meer dan alleen een veilige mailoplossing. Het is een krachtige tool die werkt als een extra beveiligingslaag bovenop uw bestaande Microsoft-omgeving. Maar hoe werkt het precies? Laten we dat eens nader bekijken.

Onderwerpen

Veilig mailen en delen met Bastion 365

Veilig versturen van e-mails

Bastion 365 werkt als een message transfer agent (MTA), een extra beveiligingslaag bovenop de Microsoft-omgeving. Gebruikers blijven werken in hun vertrouwde Microsoft 365-omgeving, zoals ze gewend zijn. Aan de serverzijde wordt alle e-mail gelabeld. Dit kan via verschillende methoden, zoals Microsoft labels/Data Loss Prevention, door medewerkers zelf, via sleutelwoorden in e-mailonderwerpen of door de Bastion 365 Inspector. Afhankelijk van hoe de e-mail gelabeld is en wie de ontvanger is, wordt een beveiligd kanaal gekozen.

 

Belangrijk om te vermelden is dat al het verkeer wordt gelogd. Verzenders hebben bovendien de mogelijkheid om berichten in te trekken, en afleverbewijzen zijn beschikbaar. Dit alles draagt bij aan het waarborgen van de integriteit en veiligheid van uw communicatie.

 

Veilig ontvangen van e-mails

Bij het instellen van Bastion 365 wordt er een extra record toegevoegd aan het domein van uw organisatie, zoals bijvoorbeeld @ziekenhuis.nl. Dit record geeft aan dat uw organisatie veilige mail kan ontvangen en dat de beveiligde mailserver Bastion 365 is, te vinden op “mx.bastion365.net” (de volledige instellingen staan de bastion 365 administrator portal)

 

Door deze aanpassing kunnen externe partijen automatisch herkennen dat uw organisatie veilige mail kan ontvangen. Ze weten dan ook precies bij welke beveiligde mailserver, in dit geval Bastion 365, ze deze veilige mail kunnen afleveren. Het toevoegen van dit record zorgt dus voor een extra niveau van transparantie en veiligheid in uw digitale communicatie.

 

eDelivery en Webformulieren

Bastion 365 biedt eDelivery aan voor het veilig versturen van e-mails naar privépersonen. Ontvangers krijgen een melding in hun e-mail dat er een bericht voor hen klaarstaat. Met een unieke link en een extra authenticatie kunnen ze het bericht openen. Daarnaast biedt Bastion 365 webformulieren aan die u op uw website kunt plaatsen. Hiermee kunnen bezoekers beveiligd berichten initiëren en informatie sturen. Een optionele beveiligingsmaatregel hierbij is dat verzenders zich eerst dubbel moeten authentiseren met zowel een e-mail als een SMS-code of Authenticator.

 

Veilig grote bestanden versturen en ontvangen

Met Bastion 365 kunnen medewerkers veilig grote bestanden versturen en ontvangen. Medewerkers hebben toegang tot hun eigen Bastion 365 portal. In deze portal kunnen ze eDelivery berichten opstellen en hier grote bestanden aan toevoegen. Ontvangers krijgen een melding dat er een bericht klaarstaat en deze met een unieke link samen met een extra authenticatie kunnen openen en de grote bestanden kunnen downloaden.

 

Bastion 365 biedt verschillende manieren om processen te creëren waarbij op een veilige manier grote bestanden naar uw organisatie kunnen worden verstuurd. Zo blijft uw communicatie altijd veilig en beschermd.