Veilig Mailen: GGz Breburg kiest Bastion 365 voor veilig e-mailen met Microsoft 365

"Met Bastion 365 beschikken wij over een gecertificeerd, interoperabel én gebruikersvriendelijke oplossing voor veilig e-mailen volgens NTA 7516."

Danny Bakx

Deel deze case

GGZ Breburg gaat voor veilig e-mailen gebruikmaken van Bastion 365. Met de oplossing kunnen ruim 2200 medewerkers van GGz Breburg vertrouwelijke persoonsgegevens en medische informatie veilig mailen naar zorgprofessionals en patiënten vanuit Microsoft Office 365, geheel volgens NTA 7516. Bastion 365 is de oplossing die ervoor zorgt dat de Microsoft Office-omgeving volledig NTA-compliant is.

Danny Bakx, ICT Manager bij GGz Breburg; “Wij vinden het heel belangrijk dat wij als GGz Breburg veilig en zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie. Wij maken hiervoor ‘onder de motorkap’ gebruik van Bastion 365. Met Bastion 365 beschikken wij over een gecertificeerd, interoperabel én gebruikersvriendelijke oplossing voor veilig e-mailen volgens NTA 7516. GGz Breburg is de eerste grote GGZ instelling die dit gaat inzetten.“

“Ik sluit mij daar helemaal bij aan. Het versturen en ontvangen van vertrouwelijke medische informatie vraagt om uiterste zorgvuldigheid”, zegt Wim de Koning, CEO van Bastion 365. “Met Bastion 365 als veilige oplossing voor het e-mailen van gevoelige gegevens voldoen zorgverleners aan privacywetgeving en eIDAS (eisen voor betrouwbare online inlogmiddelen). Bovendien is de oplossing gebruiksvriendelijk omdat er geen gebruik wordt gemaakt plug-ins.

Samenwerking

“Wij zijn verheugd over de samenwerking met Microsoft Nederland, Cloud Life en Bastion om een alternatief voor veilig e-mailen te realiseren” zegt Danny Bakx, ICT Manager bij GGz Breburg.

“Wij hadden een wens voor een alternatief voor veilig e-mailen. Microsoft Nederland, Software leverancier Bastion en Cloud Life hebben de handen ineen geslagen en zijn een intense samenwerking aangegaan. Met als resultaat een Outlook vriendelijke oplossing voor veilig e-mailen geheel volgens NTA 7516.”

Voor GGz Breburg lag de keuze voor Cloud Life als implementatiepartner voor de hand. Cloud Life heeft al eerder slimme aanpassingen aangebracht in de Microsoft Office 365 omgeving om e-mailverkeer veiliger te maken. Voor GGz Breburg is Cloud Life een zeer deskundig en bovendien betrokken partner gebleken. De technische implementatie van Bastion 365 is binnen een dag gedaan.

Meer cases

“Wij zijn erg tevreden over de fijne samenwerking met Bastion 365. De implementatie is vlot verlopen en onze medewerkers kunnen direct veilig mailen zonder extra trainingen.”

Wouter van den Berg

“De uitrol van Bastion 365 is simpel en snel verlopen. Na ontvangst van goede en duidelijke documentatie was het snel geregeld”

Ruth de Heer

“Met Bastion 365 beschikken wij over een gecertificeerd, interoperabel én gebruikersvriendelijke oplossing voor veilig e-mailen volgens NTA 7516.”

Danny Bakx