Ruim 30 scholen gaan over op veilig mailen met Bastion 365

Onderwijs
"Wij zijn erg tevreden over de fijne samenwerking met Bastion 365. De implementatie is vlot verlopen en onze medewerkers kunnen direct veilig mailen zonder extra trainingen."

Wouter van den Berg

Benieuwd naar de mogelijkheden van Bastion 365 voor uw organisatie?

Deel deze case

Stichting Conexus, een scholengemeenschap voor basisonderwijs, speciaal basisonderwijs en speciaal onderwijs, gaat het ad hoc versturen van privacygevoelige informatie, van leerlingen en ouders, op een veilige manier verwerken met Bastion 365. Dit geldt voor ruim 30 scholen in gemeenten Nijmegen en Heumen. Het incidenteel delen van privacygevoelige informatie met Bastion 365 voldoet hiermee volledig aan de AVG en NTA 7516 norm voor veilig mailen.

Waarom veilig mailen in het onderwijs?

Conexus verwerkt veel persoonsgegevens van leerlingen en ouders. Zij hebben een verantwoordelijkheid en een wettelijke verplichting om deze (soms gevoelige en bijzondere) persoonsgegevens op een veilige manier te verwerken. E-mails kunnen per ongeluk aan verkeerde personen gestuurd worden of bewust onderschept wanneer deze buiten de organisatie worden gestuurd. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk dat e-mails, die persoonsgegevens bevatten, versleuteld worden verstuurd.

Veilig mailen met Bastion 365​

Organisaties kunnen diverse veiligheidseisen instellen voor veilig mailen. Conexus heeft ervoor gekozen om diverse trefwoorden te definiëren voor versleuteld mailen. Zodra één van de trefwoorden in het onderwerp of de inhoud van een e-mail wordt gebruikt, dan wordt de mail automatisch veilig verstuurd. Mails worden ook automatisch versleuteld als er een Burger Service Nummer (BSN) in de mail wordt gebruikt. Er is ook nog een optie om het versleuteld mailen handmatig te activeren.

Waarom Bastion 365?

Met Bastion 365 in combinatie met Microsoft 365, worden e-mails met persoonlijke en/of gevoelige informatie op een beveiligde manier verstuurd. Het grootste voordeel is dat Bastion 365 geen plug-in nodig heeft en een geïntegreerd onderdeel is van de huidige e-mailomgeving. Hierdoor werkt het altijd, of u nu een e-mail verstuurt vanaf een computer via Outlook, via de webmail, uw telefoon of tablet met de Outlook app.

Bastion 365 voldoet ook aan de NTA 7516 norm. Dit betekent dat het ook veilig genoeg is om medische informatie (bijzondere persoonsgegevens) voldoet aan de norm voor veilig mailen. Het voordeel hiervan is dat het e-mailen met organisaties die ook aan deze norm voldoen, geen extra acties (meer) met zich meebrengt. Er zijn dan geen sms-codes nodig om e-mails te ontvangen of te versturen, maar toch zijn de e-mails versleuteld. Het is wel van belang dat de andere organisatie de systemen volgens de normen van NTA 7516 heeft ingericht.

“Wij zijn erg tevreden over de fijne samenwerking met Bastion 365. De implementatie is vlot verlopen en onze medewerkers kunnen direct veilig mailen zonder extra trainingen”, aldus Wouter van den Berg, Conexus ICT.

Meer cases

“Heel erg verfrissend dat er een bedrijf is die achter haar eigen product staat en dit wil ontwikkelen met de klant waarbij feedback rechtstreeks vanaf de werkvloer komt. Bastion 365 is zeer goed bereikbaar en beginnen direct met het zoeken van een oplossing in welke vorm dan ook”  
Zorg

Michel Voorma

“Als we vragen hebben wordt er bijna direct gereageerd – soms zelfs binnen een minuut, meestal een paar uur – maar in ieder geval dezelfde dag. En tijdens de pilot lieten ze ons rustig een paar maanden testen en stonden ze ook altijd voor ons klaar. Geen moeite was teveel. Tegenwoordig hebben we nog steeds korte lijntjes met ze. Ideaal.”
Zorg

Marcel Drost

“De lokale plug-inarchitectuur was ook niet handig voor onze IT-afdeling omdat we bijna volledig in de cloud werken. Ook voor onze medewerkers was het niet gebruiksvriendelijk.”
Zorg

Luc Wijnen