Medewerkers & IT’ers zorginstelling blij met overstap naar Bastion 365

Zorg
"De lokale plug-inarchitectuur was ook niet handig voor onze IT-afdeling omdat we bijna volledig in de cloud werken. Ook voor onze medewerkers was het niet gebruiksvriendelijk."

Luc Wijnen

Deel deze case

InteraktContour biedt gespecialiseerde zorg aan volwassenen met niet-aangeboren hersenletsel door bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of een tumor. Ze hebben 4.500 cliënten verdeeld over 38 woonlocaties, 42 dagbestedingslocaties en 10 behandellocaties in Midden- en Oost-Nederland. Er werken ongeveer 2.000 medewerkers.

Schaalbaarheid via cloudstrategie: een must voor hedendaagse IT’ers

Slechts 10 daarvan zijn IT’ers. “Dat kunnen we omdat we een succesvolle cloudstrategie hebben”, aldus Luc Wijnen, Projectmanager ICT. “Al het dagelijks operationele beheer rondom back-ups, storingen en monitoring hebben we uitbesteed aan onze leveranciers. Als er een incident is op een zaterdagochtend hoef ik mijn applicatiebeheerder niet uit bed te bellen, de leverancier zorgt ervoor dat het probleem wordt opgelost.”

De schaalbaarheid waar ze dankzij de cloudstrategie over beschikken is heel belangrijk. “Zo hebben we afgelopen maand 400 nieuwe vakantiekrachten mogen verwelkomen. Dat uitrollen van de werkplekken kunnen we met een paar IT’ers dankzij de cloud snel en op afstand doen.”

Veilig mailen via plug-in werkte niet meer

InteraktContour werkte voor Bastion 365 met een plug-in van een andere veilig mailen leverancier. “We waren niet tevreden over de kwaliteit van de leverancier en het pakket zelf”, aldus IT-manager Luc Wijnen. “Er waren veel storingen en de leverancier reageerde vaak niet snel genoeg op onze supportvragen”, rakelt Wijnen op. “De lokale plug-inarchitectuur was ook niet handig voor onze IT-afdeling omdat we bijna volledig in de Microsoft Cloud werken. Ook voor onze medewerkers was het niet gebruiksvriendelijk.”

In de oude situatie moest die plug-in altijd per werkplek lokaal worden geïnstalleerd en onderhouden. Voor een IT-organisatie van 10 man op 2.000 werknemers verdeeld over zoveel verschillende locaties kost dat teveel tijd. Bovendien konden gebruikers pop-ups van deze plug-in wegklikken. Daardoor verlieten e-mails die eigenlijk veilig hadden moeten worden verstuurd juist de inbox op een onveilige manier.

Tel daarbij op de gebruiksonvriendelijke manier van e-mailen per smartphone of tablet. “Dat kon niet via de Microsoft Outlook app. Dan moest je weer apart naar de app van de provider om een veilige e-mail te versturen. Dat was niet optimaal, vooral omdat we zorgmedewerkers hebben die veel met hun smartphone werken en vaak gevoelige gegevens moeten delen. Al met al hadden we een ander pakket nodig.”

Bastion 365 past beter in de cloudstrategie

Die ander werd Bastion 365. Geen plug-ins en volledig geïntegreerd met de Microsoft Exchange Online mailserver en de rest van het Microsoft ecosysteem dat InteraktContour heeft draaien. Verder is er nooit meer gedoe met lokale installaties of verwarring voor gebruikers als ze veilig willen e-mailen via een smartphone, tablet of Outlook Web Access. Tot slot kunnen ze ook geen pop-ups wegklikken waardoor veilige e-mails ook daadwerkelijk veilig verstuurd worden.

Ook veilig mailen met cliënten en partners

Het werkt ook goed met cliënten of partners in het netwerk die nog geen veilig mailen hebben geïmplementeerd zoals kleinere huisartsenpraktijken of mantelzorgers. “Stel, we hebben iemand op de dagbesteding zitten waarbij mensen om 09:00 uur binnenkomen en om 16:00 uur weer naar huis gaan. En er zijn vragen over de medicatie. Als dat dan toevallig een huisarts is zonder veilig mailen, dan kunnen we hem via een sms’je veilig laten inloggen bij Bastion om die vragen te beantwoorden. Al met al sturen we zo’n 30.000 e-mails in de maand waarvan er pakweg 2.000 veilig. En van die 2.000 gaan er ongeveer 700 via de portal.”

Kortom, zowel de gebruikers als de IT’ers van InteraktContour zijn erg content met Bastion 365. Benieuwd of het ook bij uw zorginstelling past? Neem dan contact op voor meer informatie.

Meer cases

“Heel erg verfrissend dat er een bedrijf is die achter haar eigen product staat en dit wil ontwikkelen met de klant waarbij feedback rechtstreeks vanaf de werkvloer komt. Bastion 365 is zeer goed bereikbaar en beginnen direct met het zoeken van een oplossing in welke vorm dan ook”  
Zorg

Michel Voorma

“Als we vragen hebben wordt er bijna direct gereageerd – soms zelfs binnen een minuut, meestal een paar uur – maar in ieder geval dezelfde dag. En tijdens de pilot lieten ze ons rustig een paar maanden testen en stonden ze ook altijd voor ons klaar. Geen moeite was teveel. Tegenwoordig hebben we nog steeds korte lijntjes met ze. Ideaal.”
Zorg

Marcel Drost

“De lokale plug-inarchitectuur was ook niet handig voor onze IT-afdeling omdat we bijna volledig in de cloud werken. Ook voor onze medewerkers was het niet gebruiksvriendelijk.”
Zorg

Luc Wijnen