Farmadam Apotheek mailt veilig met Bastion 365

Zorg
"Wij stellen hoge eisen voor het veilig delen van medische informatie. En dat hebben wij in Bastion 365 gevonden!"

Peter Ravesteijn

Deel deze case

Farmadam Apotheek, is de grootste apotheek voor zorginstellingen in de regio Groot-Amsterdam, Leiden en de rest van Noord-Holland. Zij is de apotheek voor het leveren van medicatie voor maar liefst 12.000 cliënten. Wanneer je als bedrijf over zoveel gevoelige informatie beschikt, moet je daar op een verantwoorde manier mee omgaan. Gevoelige gegevens werden al op een veilige manier gemaild maar door de overstap naar Microsoft 365 is Farmadam op zoek gegaan naar een mailoplossing die naadloos aansluit op Microsoft 365. Farmadam werkt continu aan nieuwe en innovatieve oplossingen, onder meer op het gebied van ICT.

Overstap naar Microsoft 365; wat betekent dat voor veilig mailen?

Zorginstellingen moeten aan steeds hogere eisen voldoen op het gebied van patiëntenzorg, efficiëntie, kostenbeheersing, innovatie en verantwoording. Een betrouwbare partner in de farmaceutische zorg is dan veel waard. De zorgvraag is complex en staat niet stil, daarom vernieuwd Farmadam voortdurend deze aanpak om aan de zorgvragen te blijven voldoen. Een van de stappen die zij hebben gezet is de migratie naar Microsoft 365 via hun implementatiepartner en Bastion 365 partner Insight Enterprises. “Omdat de huidige mailprovider geen Microsoft 365 ondersteunt, zochten wij hiervoor een goed alternatief. Voor ons was het duidelijk dat het een mailoplossing moest zijn die voldoet aan alle eisen voor veilig mailen van medische informatie via Outlook en naadloos integreert met Microsoft 365, geeft Peter aan.”

De keuze voor Bastion 365

armadam kwam via Microsoft in contact met Bastion 365. Tijdens de prettige kennismaking kwamen zij er al snel achter dat Bastion 365 goed aansluit bij hun wensen. “Bastion 365 biedt ons diverse mogelijkheden om berichten veilig te versturen op basis van specifieke kenmerken. Zoals bijvoorbeeld een BSN-nummer, een medische term of een combinatie daarvan. Bovendien is Bastion 365 een SaaS-dienst en zijn er geen Outlook plug-ins nodig, waardoor het gemakkelijk integreert met Microsoft 365. Bastion 365 is makkelijk in gebruik en werkt met alle Outlook versies en op elk apparaat. Dus ook op een iPhone, iPad en Mac. Hierdoor zijn we flexibel en kunnen we altijd en overal veilig mailen. De keuze was makkelijk gemaakt, aldus Peter.”

“Wij stellen hoge eisen voor het veilig delen van medische informatie. En dat hebben wij in Bastion 365 gevonden!”
Peter Ravesteijn, IT & Proces manager bij Farmadam.

Fijne samenwerking

Over de samenwerking met Bastion 365 is Peter erg tevreden. “De technische implementatie verliep makkelijk en is snel gegaan. De benodigde informatie was duidelijk en vragen werden snel beantwoord. Onze medewerkers delen nu op een veilige, eenduidige en makkelijke manier medische informatie via e-mail.”

Ontdek óók de mogelijkheden van Bastion 365

Bastion 365 is een SaaS (Software as a Service) oplossing voor veilig mailen. Dat betekent dat Bastion 365 als online dienst wordt gebruikt. Hierdoor hoeft u niet te investeren in hardware, software of onderhoud en implementeert u de oplossing eenvoudig. Het is gemakkelijk in gebruik waardoor uw medewerkers geen extra training nodig hebben.

Bastion 365 biedt een compleet pakket. Zo ondersteunt het functionele- en shared mailboxen, delen van grote bestanden via Secure File Transfer of automatisch veilig verzenden via het juiste beveiligingsniveau. En met de extra zekerheden van een digitale handtekening en afleverbericht, weet u altijd wanneer, wat en aan wie het bericht verzonden is. Kortom, met Bastion 365 zit u goed.
Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden van Bastion 365 of vraag een gratis demo aan. Bel ons direct op 070 – 301 51 00 of vul het contactformulier in. Wij helpen u graag.

Meer cases

“Heel erg verfrissend dat er een bedrijf is die achter haar eigen product staat en dit wil ontwikkelen met de klant waarbij feedback rechtstreeks vanaf de werkvloer komt. Bastion 365 is zeer goed bereikbaar en beginnen direct met het zoeken van een oplossing in welke vorm dan ook”  
Zorg

Michel Voorma

“Als we vragen hebben wordt er bijna direct gereageerd – soms zelfs binnen een minuut, meestal een paar uur – maar in ieder geval dezelfde dag. En tijdens de pilot lieten ze ons rustig een paar maanden testen en stonden ze ook altijd voor ons klaar. Geen moeite was teveel. Tegenwoordig hebben we nog steeds korte lijntjes met ze. Ideaal.”
Zorg

Marcel Drost

“De lokale plug-inarchitectuur was ook niet handig voor onze IT-afdeling omdat we bijna volledig in de cloud werken. Ook voor onze medewerkers was het niet gebruiksvriendelijk.”
Zorg

Luc Wijnen