Advocatenkantoor kiest voor veilig mailen met Bastion 365

Juridische sector
"Het team van Bastion 365 wist ons precies te vertellen hoe veilig mailen in elkaar steekt. We merkten tegelijkertijd dat er bij Bastion 365 de WIL is om alles goed te regelen én - belangrijker - snel aan te passen als dat nodig is."

Joost Reynvaan

Meer weten over veilig mailen binnen de juridische sector? Download onze factsheet.

Deel deze case

AKD is al jarenlang een begrip in de advocatuur van de Benelux. Zij weten als geen ander hoe belangrijk veilig communiceren met de rechtspraak is. Daarom is het gerenommeerde kantoor in 2022 overgestapt naar Bastion 365 en inmiddels werken 200 mensen binnen de advocatuur ermee.

Waarom veilig mailen in de rechtspraak?

De communicatie tussen advocatenkantoren en de rechtspraak kan gevoelige persoonsgegevens of informatie over rechtszaken bevatten. Ongeacht wat voor soort zaak het is, mag die informatie natuurlijk nooit uitlekken.

Tot 2022 was faxen een gangbare en betrouwbare methode om als advocatenkantoor veilig te communiceren met de rechtspraak. Alleen werd dat jaar faxen uitgefaseerd. AKD ging op zoek naar een passend alternatief. Veilig mailen met Bastion 365 werd dat alternatief.

Waarom de overstap voor AKD best spannend was

Voor AKD was de overstap vanuit het gebruikersoogpunt niet zonder risico. De vertrouwde fax verdween, het nieuwe veilig mailen kwam ervoor in de plaats en ze moesten vertrouwen op één aanbieder.

Bovendien was veilig mailen ook nieuw voor de rechtspraak. Testen met de rest van de keten was een uitdaging op zich tijdens en na de uitrol.

Waarom AKD desondanks overstag ging?

“De mensen van Bastion 365 konden ons precies vertellen hoe veilig mailen in elkaar steekt. We merkten tegelijkertijd dat er bij Bastion 365 de WIL is om alles goed te regelen én – belangrijker – snel aan te passen als dat nodig is.” Joost Reynvaan, ICT Manager

Het andere grote voordeel van Bastion 365

Nog een reden dat Bastion 365 zo aantrekkelijk maakt, is dat het een onderdeel is van het Microsoft ecosysteem waar AKD al in zit.

Daardoor is het eenvoudig te integreren in de rest van de systemen. Aan de achterkant wordt alles automatisch geregeld en up-to-date gehouden.

Efficiencyslag in de uitrol én geen training nodig

Dat scheelt zo’n 200 gebruikers trainen en ze een nieuwe gewoonte aanleren. Verandering van zo’n systeem zorgt vaak voor uitdagingen voor veel gebruikers.

Door het te integreren met de Microsoft 365 omgeving die ze door-en-door kennen, zorgt Bastion 365 ervoor dat eindgebruikers gewoon kunnen blijven doen wat ze altijd al deden. Een goed verstandshuwelijk tussen gemak en veiligheid.

Al met al een flinke efficiencyslag voor AKD die nu veilig kan mailen met de rechtspraak volgens de laatste standaarden zodat de gevoelige gegevens optimaal beschermd worden.

Meer cases

“Heel erg verfrissend dat er een bedrijf is die achter haar eigen product staat en dit wil ontwikkelen met de klant waarbij feedback rechtstreeks vanaf de werkvloer komt. Bastion 365 is zeer goed bereikbaar en beginnen direct met het zoeken van een oplossing in welke vorm dan ook”  
Zorg

Michel Voorma

“Als we vragen hebben wordt er bijna direct gereageerd – soms zelfs binnen een minuut, meestal een paar uur – maar in ieder geval dezelfde dag. En tijdens de pilot lieten ze ons rustig een paar maanden testen en stonden ze ook altijd voor ons klaar. Geen moeite was teveel. Tegenwoordig hebben we nog steeds korte lijntjes met ze. Ideaal.”
Zorg

Marcel Drost

“De lokale plug-inarchitectuur was ook niet handig voor onze IT-afdeling omdat we bijna volledig in de cloud werken. Ook voor onze medewerkers was het niet gebruiksvriendelijk.”
Zorg

Luc Wijnen