2 minuten leestijd

Instellen eDelivery

Deel dit bericht

E-Delivery is een speciale manier van berichten versturen. Hierbij krijgen ontvangers alleen een notificatie en unieke link via hun email, maar het daadwerkelijke bericht en/of bijlagen kan pas geopend worden met een 2e factor van SMS code of authenticator code. Deze manier wordt normaal gebruikt als er privacy gevoelige informatie wordt verstuurd naar cliënten/privé personen en hier vertrouwelijk dient te mee worgen omgegaan.

Binnen eDelivery zijn er meerdere mogelijkheden om de huisstijl aan te passen binnen de verschillende templates. Zo krijgen berichten de look & feel van de eigen organisatie en komen zo vertrouwd over zodat het niet noodzakelijk is om ontvangers van te voren te waarschuwen voor het gebruik van een externe dienst.

Bij het eDelivery kanaal zijn ook extra instelling mogelijk zoals de geldigheidsduur van de berichten, verzendbevestigingen, of beantwoorden is toegestaan, of ontvangers bestanden, plus types en groottes mogen meesturen, en of een “Break the glass” procedure is toegestaan.

Als 2e factor om een berichte te openen wordt een SMS code gebruikt. Ontvanger hebben hierna ook de mogelijkheid om hier de authenticator in te stellen.

Eventueel kan men hier ook een eigen SMS provider kiezen via een API koppeling.

Heeft u vragen over onze mailoplossing of wilt u een demo?

Overstappen naar een nieuwe software doet u niet zomaar, dat begrijpen we heel goed. Vraag daarom eerst een gratis demo aan. 

Wij vertellen u graag over de meerwaarde van Bastion 365 voor uw organisatie.