Blog

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life, met ondersteuning van Bastion 365 voor veilig mailen en delen

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life, met ondersteuning van Bastion 365 voor veilig mailen en delen

Tags:

Willem

Gemeente Katwijk, een kleinschalige gemeente met 550 werknemers, staat voor dezelfde uitdagingen als alle andere gemeentes: 24/7 beschikbaar en bereikbaar zijn, hybride werken en de beveiliging van data en devices. Om deze uitdagingen aan te gaan, werd de gemeente door Microsoft aangeraden contact op te nemen met Cloud Life, een partner van Bastion 365.

Een Veilige Inrichting

Een van de eerste wensen van de gemeente was een check op de inrichting. Was deze wel veilig en goed ingericht? Tijdens de Corona-crisis ging iedereen ineens thuis werken en werd Microsoft Teams uitgerold. Dit moest veilig gebeuren. Cloud Life voerde hiervoor de Cloud Security & Compliance Scan uit.

Cloud Life Security & Compliance Scan

De Cloud Security & Compliance Scan is gericht op de Microsoft 365 omgeving. Met deze diepgaande scan worden veiligheidsrisico’s in kaart gebracht en uitgebreid beschreven, met advies over hoe M365-technologieën ingezet kunnen worden om de beveiliging te verscherpen. Bastion 365 speelde hierin een rol door hun expertise in veilig mailen en bestanden delen binnen Microsoft 365.

Vaste Sparringpartner

Na de tweede scan stapte de gemeente Katwijk over naar een Microsoft E5 licentie, die ze in samenwerking met Cloud Life optimaal proberen uit te nutten. Gemeente Katwijk had behoefte aan periodieke en specialistische ondersteuning binnen hun M365 omgeving, en nam daarom de Security as a Service oplossing Cloud+ af van Cloud Life, met de toegevoegde zekerheid van Bastion 365’s veilig mailen en bestanden delen oplossing.

Optimale Beveiliging

Alle gemeentes hebben dezelfde uitdagingen, en daarom zou Mark Koelewijn, TISO & Changemanager bij Gemeente Katwijk, Cloud Life in combinatie met Bastion 365, zeker aanbevelen aan andere gemeentes. De uitdagingen worden steeds groter op het gebied van security en compliance, en dat is precies waar Cloud Life, met de ondersteuning van Bastion 365, mee kan helpen: de M365 omgeving optimaal beveiligen.

Conclusie

De samenwerking tussen Cloud Life en Bastion 365 biedt een krachtige oplossing voor gemeentes zoals Katwijk, die streven naar optimale beveiliging en compliance binnen hun Microsoft 365 omgeving. Met hun gecombineerde expertise en Bastion 365’s specialisatie in veilig mailen en bestanden delen, zijn ze een betrouwbare partner voor organisaties die hun digitale communicatie willen beveiligen.

Factsheet – Veilig informatie delen binnen de overheidssector

Meer blogs

5 minuten

Pluginloos veilig mailen uitkomst voor advocatuur en zorg

5 minuten

Samenwerking tussen Bastion 365 en MainPort: Veilig Mailen in Microsoft 365, Naadloos Geïmplementeerd

5 minuten

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life, met ondersteuning van Bastion 365 voor veilig mailen en delen