Blog

6 redenen waarom migreren naar Bastion 365 zo eenvoudig is

6 redenen waarom migreren naar Bastion 365 zo eenvoudig is

Tags:

Willem
migratie naar bastion365

Het overstappen naar een nieuwe IT-oplossing kan een flinke opgave lijken, vooral als het gaat om iets zo cruciaal als e-mail- en bestandsbeveiliging. Als IT-manager kunt u zich afvragen hoe u zonder gedoe migreert naar Bastion 365. Daar hebben wij aan gedacht. Want Bastion 365 is speciaal ontworpen met een soepele migratie in het achterhoofd. Waarom? Dat leggen we hieronder uit.

Reden 1: Veel gemak van interoperabiliteit

In de wereld van e-mailbeveiliging is interoperabiliteit essentieel. Hierbij kunnen systemen van verschillende aanbieders met elkaar praten. Dat zorgt ervoor dat iedereen die met een systeem werkt dat aan de officiële standaarden voldoet, zorgeloos kan overstappen.

Tegelijkertijd betekent het dat alle e-mailadressen hetzelfde kunnen blijven en dat het e-mailverkeer door blijft gaan tijdens de migratie. Het is in principe niet eens nodig om verzenders of ontvangers te informeren over de verandering.

Reden 2: Eenvoudige installatie

De installatie van Bastion 365 is heel eenvoudig. In één remote sessie werken we samen met uw beheerder om de software op te zetten. We begrijpen dat elke organisatie uniek is, dus we bieden aangepaste ondersteuning om ervoor te zorgen dat de installatie naadloos aansluit op uw bestaande infrastructuur. Na de installatie is de overstap naar Bastion 365 eenvoudig en efficiënt, zodat u veel tijd en kosten gaat besparen.

Reden 3: Een vertrouwde look & feel

Een belangrijk aspect van elke IT-migratie is de ervaring van de gebruiker. Met Bastion 365 kunt u de look & feel en afzenderadressen eenvoudig aanpassen aan uw eigen organisatie. Dit betekent dat u uw ontvangers, burgers, patiënten of klanten niet apart hoeft te informeren over de verandering van e-mailsoftwareleveranciers. Uw e-mails blijven vertrouwd binnenkomen met uw organisatie als afzender, waardoor de gebruikerservaring consistent en ongestoord blijft.

Reden 4: Geen gedoe met multi-factor authenticatie

Verwacht u veel sms-berichten na de overstap vanweg multi-factor authenticatie? Geen nood. Wij kunnen deze eenvoudig van tevoren importeren. Zo hoeven u of uw gebruikers ze niet zelf in te voeren. Dit bespaart u tijd en moeite en zorgt ervoor dat de organisatie gewoon door kan blijven draaien zonder dat de beveiliging in gevaar komt.

Reden 5: Naadloze integratie van inkomende e-mail

Voor inkomende e-mail hoeft u alleen maar het bestaande NTA-record te wijzigen naar onze mailserver: mx.bastion365.net. Daarmee worden alle veilige e-mails ontvangen via Bastion 365. Voor uitgaande e-mail hoeft u alleen uw Exchange Online mailflow(s) aan te passen naar Bastion 365. Dit kan handmatig of via onze PowerShell-script. Het kan ook per groep worden uitgevoerd, wat de overgang nog soepeler maakt.

Reden 6: De flexibiliteit van een moderne standaard

Een ander voordeel van Bastion 365 is dat het eenvoudig naast andere systemen kan draaien. Dit kan de vorige leverancier zijn, maar het werkt ook uitstekend met leveranciers van spamfilters, e-mailhandtekeningen of externe e-mailbeveiliging.

Benieuwd of het voor uw organisatie werkt?

Neem contact op voor een demo om te zien hoe eenvoudig het is om naar Bastion 365 te migreren.

Meer blogs

5 minuten

Pluginloos veilig mailen uitkomst voor advocatuur en zorg

5 minuten

Samenwerking tussen Bastion 365 en MainPort: Veilig Mailen in Microsoft 365, Naadloos Geïmplementeerd

5 minuten

Gemeente Katwijk vindt cybersecurity specialist in Cloud Life, met ondersteuning van Bastion 365 voor veilig mailen en delen